CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

layan lgu ni..tp law xsuke ley stop

pokb n mokyang

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, June 27, 2011

jgn perlekehkan kami

assalamualaikum..

hye korang!!(sambil tunjuk peace)

ok tajuk entry ni,sensitif ckt..da segelintir manusia ni dk sesedap rasa je mgutuk profesion kejururawatan..panas gua beb,panas..

knpe nk dikutuk kejaya kami..kami melakukan kerja dengan ikhlas dan penuh sabar..kejaya kami memerlukan tahap kesabaran yg tggi..kalian boleh ke buat..

ok meh nk tnjuk bukti kerjaya nursing diperlekehkan sebegitu rupa..boleh klik pada gambar utk perbesarkan..



ok..kt cni ada la sorang student ni..dye tgh buntu nk plih yg mne..dye dpt ppum coz nursing n lam mse yg sme dye dpt uitm coz sains..



panas aty x bce komen tuh..??apa dia cakap??nurse ni utk owg yg xde intelektualan??yg sma taraf dgn owg gaji..??mmg katak kt bawah tempurung btol lah..ko ni hdup atas bumi ke kt planet mne nih??nurse jg jd 1 profesion yg berkaliber da skrg ni taw x??ok nko kate kt budak yg buntu 2 better amek dip sains kan??sebab byk bnda ag leh wat kan??amek nursing pn mcm2 ley jd..bkn setakat jd nurse jer..law rajin nk smbg blaja leh jd clinical,sister,matron,pngajhar jururawat n mcm ag..ok ape lg dye ckap??spa8 jz for loser??weh..law nk taw pngarah2 hospital,pengarah kolej ape sume 2 dr spa8 jgk yg sblm ni prnh jd nurse,prnah jd medical asstant..mmg bongok ah nko kan??ok sekarang ni aq nk tya,spe sebnrnya yg xde intelektual??nko stndt u atau kami stdnt nurse??



huh..ramai lg yg umpama katak bawah tempurung upenya..nurse utk owg yg thap akdemik rendah saje??n xlpas msuk u??weh,for your information..aq ni bekas stdnt uitm..(wahh,cm bangga jer)..tp aq kuar uitm n msuk nursing sebab aq yakin masa dpn aq lg cerah law aq amek nursing..dk u pn,lpas graduate blom tentu dpt kerja..jd pnganggur terhormat..jg staff nurse.gaji beriban jgk..dpt gaji ke law jd pngngggur??blh bg perut ko knyang ke??bdak lpasan u kna fight lak nk cr keje lps 2..kami under KKM ni dan tentu dpt keje..ko malu law ex mrsm or ex sbp amek nursing??tp aq xmlu la weh stdy kt skola biase2 jer asal dpt keje n tggung mak bapak aq..kalo ko stdy mrsm n boleh jd doc sekalipun,nurse jgk tlg nko!!



ahhh..memag xphm btol dgn manusia ni..kebanyakan nurse xprnah dpt matrik??kawan2 aq belambak dr matrik tp kuar msuk nurse jgk..sume result gempak2..best stdnt kt sekolah pn ada..bangga sgt lah kau kan,yela..lpsan matrik,tp dpt msuk u pn sbb coz lelong buat ape??aq ase aq xprnh ase gagal lam hdup..bab result aq ok,n dpt msuk u..cume aq lebih prefer nurse!!



oooo macam 2 ke??pikiran kolot !!



at least ada jgk yg berfikiran terbuka cm dye ni..yg lain sume mnyemak jd batu api..bangga sgt budak u tp pemikiran sempit..ni mst bayak makan organ dalaman ni !!benak nk mampus..



wahahhhhaa..ikt suk korang lah nk cakap ape pn..yg pntg kami stdy,then dpt keje gaji beriban..kte tgk sper yg loser,kami under KKM atau korang yg graduate u tp mengganggur..masa 2 bwu taw lngit ni tggi ke rendah..



ajak gadoh nmpak??nko graduan upsi??argghhh macam mne kau nk jd pendidik law pkiran kau pn sempit macam ni??ptt la ramai budak2 kt luar cna kurang ajar..dpt cikgu yg mcm ni mmg la..bg ajaran sesat kt stdnt..at least kami ada biasiswa,elaun sepanjang 3 tahun belajar..xmcm ko,berhutang dgn ptptn lak..law dpt keje,byr hutang..law xdpt keje??pnganggur lg,berhutang lagi..stdy tggi melngit pn mak bapak lg yg tggung..ok renung2kan lah..

sy pn pd mulanya berat hati nk msuk nursing..tp bila dfikir2 balik,lbh byk kebaikan dr keburukan..pd yg kt luar cna 2,jgn sesedap rasa nk mencaci mnghina kami..jz imagine law korang atau mak bapak korang admitted wad,spe yg jga..spe yg treat??nurse ni..nk ke korang basuh kencing berak mak bapak korang??ok korang pndang rendah keje kami tp lbh ramai yg mghargai keje kami..ok lah biar rendah darjat di dunia asal tggi di akhirat..

okeh 2 ajer..marah ni mrah.

bubye...

5 comments:

Anonymous said...

dlm sy searh kskb uk,t'jumpe blog awk nih..fuhh..mmg bikin panas tul...kat blog mne awk tgk ni?...diorg yg m'gtk nurse ni mmg xde otk....

sy pn bru je abis mtrk..tp sy pegi je twrn dip in nursing kat kskb uk....mls nk tggu upu yg blm tentu m'jamin mase dpn...da la kne byr ptptn lg kalo msk u nti...diorg mmg silap bsr kte yg nurse ni low....neway,lntk diorg la nk ktk apepn..jnji kte bhgia...btul x?

btw,slmt maju jaya to u...sy excited plus b'dbr jgk nk bljr dip in nursing nih...yelakn..nk jd nurse ni bknnye sng kn?...neway,byk pulak aku kmen kat sni...hehe...^_^
mrh jgk nih...sbr jela..

-mia-

cik zia ayang said...

hye mia..tq bab komen..huhu
tindakan anda mnceburi bdg nursing sgt2 tepat..biarkan apa orang nk kate..yg pntg buat keje n stdy dgn ikhlas..pedulikan ape orang nk kate,mereka hnya taw mngata ajer..krna mereka dianugerahi satu otak yg konon nya cerdik,maka inilah jdnya..merendah2kan kerjaya owg..

neway,smpai jmpa di KSKBUK yer..jgn rsau,sy ni senior yg baik..huhu

jifat said...

kebanyakan nurse yang aku jumpa mmg bodoh..skrg takut nak pergi hospital kerajaan sbb ramai dah dengar citer nurse malas, takder etika, berlagak, bodoh,cuai dan seumpamanya yg teruk2 pasal nurse..

cik zia ayang said...

to jifat.. jangan kerana seorang nurse yang awak kenal..sume nurse dalam dunia ni awak nak samakan..awak taw ke etika kerja kami..awak taw ke mcm mne kami buat kerja..kami xbodoh sebab kami berjaya dapatkan diploma sebelum bekerja..mempelajari ilmu selama 3 tahun..anda yang bodoh kerana merendahkan2 kerja kami..diharap bila ibu bapa awak sakit nanti,jangan dihantar ke hospital yer..awak jaga sorang2 kat rumah..ok terima kasih

Menuju Annur said...

Assalam.. sy dr budak mtrik perak..Tapi sekarang sy mnyesal msuk mtrik... Sy ingt nak mohon PPUM thun ini...Doakan sy ye..